PYHÄ YÖ (2022)

Yrjö Jylhän runo Pyhä yö ilmestyi hänen tunnetuimmassa kokoelmassaan Kiirastuli (1941). Teoksen runot käsittelevät inhimillisyyttä sodan kauheuksien keskellä.

Jylhä oli mukana talvisodassa komppanianpäällikkönä Taipaleenjoella, ja runoilijan omat kokemukset näkyvät runoissa. Jylhä ampui itsensä vuonna 1956.

Pyhä yö on alluusio jouluevankeliumista. Kirvesmies Joosepille ja tämän vaimolle Marjatalle syntyy jouluna poikalapsi, ja Jooseppi muiden sotilaiden kanssa rintamalla hiljentyy joulua viettämään.

Lyhytelokuva perustuu sodanaikaiseen arkistomateriaaliin. Ilkka Kuusiston säveltämän laulun (oopperasta Taipaleenjoki) esittävät baritoni Pekka Haahti, Lohjan musiikkikurssin sinforniaorkesteri ja kuoro. Äänitys on vuodelta 2021.

 

 

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen
Leikkaus: Sanna Liinamaa
Sävellys: Ilkka Kuusisto. Sanat: Yrjö Jylhä
Esittäjät: baritonisolisti Pekka Haahti, Lohjan musiikkikurssin sinfoniaorkesteri ja kuoro, joht. Tuomas Törmi

 

IKUISEEN RAUHAAN (2021)

Arndt Pekurisen (1905-1941) elämä oli lyhyt, mutta vaikutukset huomattavat.

Hän eli kuten puhui, väkivallattomuuden, aseistakieltäytymisen ja rauhan puolesta ehdoitta. Hänen johdonmukaisen pasifisminsa seurauksena syntyi Lex Pekurinen nimellä tunnettu siviilipalveluslaki Suomessa vuonna 1931. Laki oli voimassa kuitenkin vain rauhan aikana, ja kun sota syttyi, joutui Pekurinen jälleen ristiriitoihin valtion ja armeijan kanssa. Hänet teloitettiin rintamalla joulukuussa 1941, kun hän kieltäytyi pukemasta sotilasasua ja lähtemästä joukkojen mukana etulinjoille.

Elokuva on pohjimmiltaan yksilötarina, jossa näkökulma on vahvasti myös Pekurisen läheisten ja ystävien kertojanäänillä, jotka perustuvat autenttisiin haastatteluihin, kirjeisiin ja muisteluihin.

Yksilötarinan rinnalla elokuvassa asettuvat vastakkain suomalainen nationalismi ja militarismi rauhanliikkeen ja aseistakieltäytyjien kanssa. Eri puolilla Eurooppaa älymystön ja sivistyneistön piirissä propagoitiin aseidenriisunnan ja rauhan puolesta ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Leo Tolstoin viitoittamalla tiellä lähtivät julistamaan Henri Barbusse, Albert Einstein, Romain Rolland, Bertrand Russell ja monet muut. He antoivat julkisesti tukensa myös Pekurisen tavoitteille ja lähettivät kirjelmiä Suomen hallitukselle Pekurisen vankeustuomioiden johdosta.

Pekurinen oli näkyvä sodanvastustaja, mutta hallitus onnistui omalla linjallaan vaientamaan kansainvälisen rauhanliikkeen näkyvyyden ja julkilausumat. 1930-luvun kulkiessa kohti loppuaan näki Pekurinen edessään vain tuhon enteet.

Elokuva on universaali ja ajaton kertomus mielipiteidensä vuoksi vainotuista ihmisistä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen
Kuvaus: Marita Hällfors F.S.C., Juice Huhtala F.S.C.
Leikkaus: Antti Tuomikoski
Äänisuunnittelu: Pietari Koskinen
Puvustus: Riitta Röpelinen
Rekvisiitta: Ella Brigatti, Olli Uosukainen
Näyttelijät: Joonas Saartamo, Elena Leeve, Vilma Melasniemi, Olavi Uusivirta, Lauri Tilkanen, Hannu-Pekka Björkman, Taisto Oksanen, Olli Uosukainen, Nicklas Wancke, Arnd Dewald
Tuotanto: Oktober Oy / Joonas Berghäll, Satu Majava

Kesto: 80 min

Palkinnot:

Sadankomitean rauhanpalkinto 2021

IKUISEEN RAUHAAN Yle Areenassa

IKUISEEN RAUHAAN Yle Areenassa (kuvailutulkattu)

Ville Suhosen haastattelu Ylen sivuilla

 

OMPELIJATAR (2015)

OmpelijatarOmpelijatar Martta Johanna Koskinen (1896-1943) oli punakaartissa vuoden 1918 sodan aikana ja tuomittiin sodan lopulla vankeuteen. Vapautumisensa jälkeen hän oli Suomessa merkitty ihminen, jota virkavalta seurasi.

Martta löysi yhteisen aatteen monien samanlaisia kokeneiden kanssa ja päätti ryhtyä taistelemaan ihanteidensa puolesta. Viisitoista vuotta myöhemmin hänet tuomittiin uudelleen ja se vain vahvisti vakaumusta. Toiminta jatkui entistä aktiivisempana huolimatta tietoisuudesta, että seurauksena saattoi hyvinkin olla kuolemantuomio.

Elokuva seuraa Martta Koskisen ja hänen lähipiirinsä elämää, ja liittää ne laajempiin kokonaisuuksiin, hänen aktiiviseen toimintaansa, ajan aatteisiin, Helsingin ja Suomen historiaan. Hänen historiansa avautuu arkistomateriaalin kautta, jossa keskeistä osaa esittävät valtiollisen poliisin asiakirjat sekä Martan henkilökohtaiset kirjoitukset.

Dokumentti luo 1920-1940 -lukujen Suomesta näkymän, jota ei ole paljon käsitelty. Asiakirjat kertovat ihmisten järjestelmällisestä valvonnasta, jota poliisin kymmenet työntekijät suorittivat valtiojohdon ohjaamina, mutta joka ei olisi toiminut ilman satoja ilmiantajia ja todistajia, ilman maata hallitsevaa pelon ja vainoharhaisuuden ilmapiiriä.

Martta Koskinen on yksi esimerkki tämän vainoharhan kohteista. Hän on viimeinen valtiovallan Suomessa teloittama nainen.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen
Kuvaus: Pekka Uotila
Leikkaus: Tuuli Kuittinen
Äänisuunnittelu: Pietari Koskinen
Lavastus ja pukusuunnittelu: Kaisa Mäkinen
Rekvisiitta: Teija Ahonen, Raimo Mikkola
Näyttelijät: Vera Kiiskinen, Mila Nirhamo, Pekka Milonoff, Laura Birn, Elena Leeve, Vilma Melasniemi, Taisto Oksanen, Antti Seppänen, Antti Virmavirta, Nicholas Wancke, Seppo Louhi
Tuotanto: Illume Oy / Pertti Veijalainen, Merja Ritola, Venla Hellstedt
Kesto: 93 min

Palkinnot:

Jussi-palkinto, paras dokumenttielokuva 2015

Jussi-ehdokas, paras käsikirjoitus (Ville Suhonen), paras leikkaus (Tuuli Kuittinen), paras äänisuunnittelu (Pietari Koskinen) 2015

Kotimaisen kilpailun erikoispalkinto, Tampereen elokuvajuhlat 2016

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2016

Valtion laatutuki 2016

OMPELIJATAR Yle Areenassa

ELOKUVAN KOTISIVUT

 

METSÄN TARINA (2012)

Metsän tarina

Lapsi kysyy : ”Minne metsä on kadonnut, kun on vain yksi puu jäljellä?”

Ja isä alkaa kertoa tarinaa ikiaikaisesta metsästä joka puun ympärillä syntyy ja kuolee, ketkä siellä asuvat ja mitä metsälle aikojen kuluessa tapahtuu.

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta aarniometsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä.

Elokuvan päähenkilöinä ovat metsän lukuisat asukkaat: palvotut karhut ja hirvet, mystiset käärmeet ja pöllöt, salaperäiset muurahaiset, sammakot ja liito-oravat, muinaiset sielulinnut kuukkeli, palokärki ja monet muut.

Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut, joilta ennen vanhaan kysyttiin neuvoa ja pyydettiin suojelusta. Pyhiä puita kunnioitettiin eikä koskemattomassa metsässä oksaakaan saanut katkaista.

Yhä edelleen aarniometsä näyttää hienolta ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa kuin entisaikojen suomalaiset.

Elokuvan kuvaajat, palkitut Hannu Siitonen ja Mikko Pöllänen, ovat vuosia seuranneet itäsuomalaisen metsän elämää ja taltioineet sen ainutlaatuisia hetkiä.

Paikka on harvinaislaatuinen, sillä ihminen on jättänyt sen rauhaan ja antanut elää omaa elämäänsä. Se on kuin muistuma ajasta jolloin luonto oli puhdas ja alkuperäinen ja jossa oli mahdollisuus kokea yleviä elämyksiä, saavuttaa yhteys ajattomaan ja äärettömään.

Saamme seurata jännittäviä, hauskoja ja koskettavia tarinoita eläinten ja kasvien valtakunnasta.

Metsän tarina on elokuva, joka saa kaipaamaan retkelle, tutkimusmatkalle näkemään ja kuulemaan avoimin silmin ja korvin suomalaisen metsän ihmeellistä elämää.

Käsikirjoitus: Ville Suhonen
Ohjaus: Ville Suhonen, Kim Saarniluoto
Kuvaus: Hannu Siitonen, Mikko Pöllänen
Leikkaus: Kim Saarniluoto
Äänisuunnittelu: Juha Hakanen
Musiikki: Panu Aaltio
Tuottaja: Marko Röhr
Tuotanto: Matila Röhr Productions Oy
Kesto: 75 min

Palkinnot:

Vuoden ympäristöpalkinto 2013, Suomen Luonnonsuojeluliitto

Valtion laatutuki 2013

Grand Prix + Best Direction, World Mountain Documentary Festival of Qinghai China 2014

Tiedetoimittajien tiedeviestintäpalkinto 2022 (luontotrilogialle: Metsän tarina, Järven tarina, Tunturin tarina)

 

 

JÄÄMARSSI – SUOMEN MATKAOPAS 1941-42 (2011)

Jäämarssi Dokumenttielokuva jatkosodan aikaisista sotavankileireistä Suomessa vuosina 1941-42.

”Jäämarssi” kertoo, miten vankileirit suunniteltiin ja miten niiden toiminta toteutettiin. Elokuvan päähenkilöinä ovat sodan ajan suomalaiset vaikuttajat puolustusvoimissa, politiikassa ja teollisuudessa. He toteuttivat valkoisen Suomen suurta unelmaa, joka alun riemuvoittojen jälkeen kulki kohti katastrofia. Useimpien vankileirien arkistot vuosilta 1941–42 tuhottiin tarkasti ennen sodan loppua. ”Jäämarssi” pohjaa uusimpiin tutkimuksiin ja sisältää paljon ennennäkemätöntä arkistomateriaalia.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Pekka Uotila
Leikkaus: Tuuli Kuittinen
Äänisuunnittelu: Kirka Sainio
Kertojat: Antti Virmavirta, Eero Saarinen, Antti Seppänen, Vilma Melasniemi, Ville Suhonen
Tuotanto: Illume Oy / Pertti Veijalainen, Venla Hellstedt
Kesto: 85 min

Palkinnot:

Dokumenttielokuvasarjan pääpalkinto, Northern Character 2011 Murmansk

Valtion laatutuki 2012

ELOKUVAN KOTISIVUT

 

NELJÄ MATKAA VANTAANJOELLA (2007)

Dokumenttielokuva kertoo 99 kilometrin pituisen Vantaanjoen matkasta alkulähteiltään Suomenlahteen, joen luonnosta eri vuodenaikoina ja ihmisten suhteesta jokeen ja sen ympäristöön.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen ja Kari Soveri
Kuvaus: Kari Soveri, Niko Soveri
Leikkaus: Kari Soveri
Tuotanto Wildlife Kari Soveri Oy
Kesto: 75 min

ELOKUVAN KOTISIVUT

 

SIIPI LUMIHOHTOINEN (2004)

Dokumentti Suomen kansallislinnusta, laulujoutsenesta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen ja Kari Soveri
Kuvaus: Kari Soveri
Tuotanto: Wildlife Kari Soveri Oy

Kesto: 55 min

Palkinnot:

Prix de la Connaissance et de la Protection de la Faune Europeénne, Fest.Int.du Film Animalier, Albert 2005

 

MATKALLA KURKIEN KANSSA (2002)

Dokumentti suomalaisten kurkien elämästä ja niitä seuraavasta tutkijasta.

Ohjaus: Ville Suhonen ja Kari Soveri
Käsikirjoitus: Ville Suhonen
Kuvaus: Kari Soveri
Tuotanto: Wildlife Kari Soveri Oy
Kesto: 55 min

 

ROVASTA RAHJAKSI (2001)

Dokumentti Rahjan luonnonsuojelualueesta Suomen länsirannikolla. Rahja on jääkauden mannerjäätikön muokkaama, rikkonainen, mutta samalla hyvin monipuolinen saaristo Perämeren keskiosissa.¨

Käsikirjoitus: Ville Suhonen
Ohjaus: Kari Soveri
Kesto: 25 min

 

PARATIISI KAUPUNGISSA (2000)

Dokumentti Helsingin Vanhankaupunginlahdesta.

Ohjaus: Ville Suhonen ja Kari Soveri
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Eero Haapanen, Matti Haapanen
Kuvaus: Kari Soveri
Tuotanto: Wildlife Kari Soveri Oy
Kesto: 55 min

 

POIKA JA ILVES (1998)

poikajailvesKoko perheen seikkailuelokuva

Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Martin Daniel
Ohjaus: Raimo O Niemi
2. ohjaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Kari Sohlberg
Leikkaus: Jukka Nykänen
Äänisuunnittelu: Kristian Eidnes Andersen
Lavastus: Pertti Hilkamo
Puvustus: Loa Miller
Tuotanto: Wildcat Production Oy / Hannu Tuomainen
Kesto: 90 min

Palkinnot:
Lastenkulttuurin valtionpalkinto 1999
Valtion laatutuki 1999
Jussi-ehdokas, paras käsikirjoitus, miespääosa (Hietanen), kuvaus, leikkaus, musiikki 1998
Jussi-kunniakirja, paras kotimainen elokuva (yleisön suosikki) 1998
Useita kv. lasten- ja nuortenelokuvafestivaalien palkintoja, mm. Wildlife Europe 1999, Chicago Int. Children’s Film Festival 2000

ELOKUVAN KOTISIVUT

POIKA JA ILVES Yle Areenassa

 

HÄMÄHÄKKIHUIJAUS (1997)

Lastenelokuva

Ohjaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Annina Enckell
Kuvaus: Seppo Louhi
Leikkaus: Heikki Ahola
Lavastus: Tarja Väätänen
Puvustus: Merja Väisänen
Näyttelijät: Lotta Meriläinen, Joni Kortesmäki, Taisto Oksanen, Cris af Enehielm, Risto Kaskilahti, Pirjo Luoma-aho
Tuotanto: Cinemaker Oy / Hannu Tuomainen
Kesto: 30 min

 

PYHÄ LINTU, ONNEN LINTU (1996)

Dokumentti laulujoutsenen mytologiasta ja ekologiasta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen, Kari Soveri
Kuvaus: Kari Soveri
Tuotanto: Wildlife Kari Soveri Oy
Kesto: 29 min

 

LINNUNRATOJEN KANSAA (1995)

Dokumentti muuttolintujen mytologiasta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen
Kuvaus: Pekka Uotila
Leikkaus: Merja Härkönen
Äänitys: Juha Antti-Poika
Musiikki: Matti ja Pirjo Bergström
Luontoasiantuntija: Urpo Koponen
Tuotanto: Mandart Production / Pamela Mandart
Kesto: 26 min

 

KANSAINVÄLINEN LIED-KONSERTTI (1995)

Jorma Hynnisen oppilaiden laulukonsertti.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Kristiina Pervilä
Kesto: 40 min

 

KATOAVAT HETKET (1995)

Dokumentti ympäristötaiteilija Janna Syvänojasta.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Hanna Johansson
Kuvaus: Tuomo Virtanen
Äänisuunnittelu: Peter Nordström
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Kristiina Pervilä
Kesto: 35 min

Palkinnot:
Kotimaisen kilpailun pääpalkinto, Tampereen elokuvajuhlat 1996
Slovakian kulttuuriministeriön palkinto, Ekotop Festival 1996
Valtion laatutuki 1996
Pronssipalkinto dokumenttisarjassa, Media & Message -festivaali 1996
Golden Gate -kunniamaininta, San Francisco Int. Film Festival 1997

 

PUHE LAULUKSI, SANAT MUSIIKIKSI (1995)

Dokumentti Jorma Hynnisen kansainvälisestä lied-kurssista.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Kristiina Pervilä
Kesto: 60 min

 

IO (1994)

Musiikkivideo (Kaija Saariaho).

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 5 min

 

FUTURE FEELERS (1994)

Lasten luontoelokuvasarja

Ohjaus ja kuvaus: Kari Soveri
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Matti Haapanen
Kesto: 6×10 min

 

WILD-GROWN CITY – VILLIINTYNYT KAUPUNKI (1993)

Wild Grown City - Villiintynyt kaupunkiYmpäristödokumentti kaupungin ja luonnon suhteista. Kaupunkilaisten luontosuhde nähdään ekologisen kaupunkisuunnittelun ja toisaalta arkisten elämysten valossa. Elokuvaa on kuvattu mm. Berliinissä, Pariisissa, Lontoossa ja eri puolilla Suomea. Elokuva on mukana 100 suomalaisen dokumenttielokuvan epävirallisella Unescon maailmanperintölistalla.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Eero Haapanen, Matti Haapanen
Kuvaus: Kari Soveri
Äänisuunnittelu: Jussi Väntänen, Kössi Väntänen
Musiikki: Värttinä, Sari Kaasinen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 58 min

 

MAREA (1993)

Musiikkivideo (Magnus Lindberg).

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 5 min

 

PIHI NEITO (1993)

Musiikkielokuva (Värttinä)

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Tuomo Virtanen
Tuotanto: Oy Mipu Music / Sari Kaasinen, Heikki Kemppainen
Kesto: 5 min
Palkinnot: Pronssipalkinto kotimaisten musiikkivideoiden Muuvi-kilpailussa 1993

PIHI NEITO Vimeossa

 

BLACK + WHITE (1992)

Tanssivideo (Mikko Kallinen).

Ohjaus ja kuvaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Mikko Kallinen
Kesto: 12 min
Palkinnot: Kunniamaininta, International Video Danse Festival, Cannes 1992

 

DOLLA (1992)

Musiikkivideo (Angelin tytöt).

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Tuomo Virtanen
Tuotanto: Oy Mipu Music / Sari Kaasinen, Heikki Kemppainen
Kesto: 5 min

 

SELVIYTYJÄT (1990)

Ympäristödokumentti harmaalokin urbanisoitumisesta.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Eero Haapanen, Matti Haapanen
Kuvaus: Kari Soveri
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 27 min
Palkinnot: Kettu-mitali, suomalaisten lyhytelokuvajuhlien (Kettupäivien) pääpalkinto 1990

 

YLIOPPILASELÄMÄÄ (1990)

Helsingin yliopiston 350-vuotisjuhlaelokuva.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Pekka Suhonen
Tuotanto: Helsingin yliopisto
Kesto: 20 min

 

TAPAUS KUMENIUS (1989)

Dokumentti vastavakoilija Otto Kumeniuksesta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Ville Suhonen
Leikkaus: Juha Rikka
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 35 min

 

AJATTELIJA (1989)

Mikko Kallisen performanssin filmatisointi.

Ohjaus, kuvaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 6 min

 

SILENT CITY (1989)

Tanssivideo (Mikko Kallinen).

Ohjaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Juha Rikka
Tuotanto: Mikko Kallinen
Kesto: 15 min

 

HELSINKI. ARKKITEHTUURI (1989)

Dokumentti arkkitehtuurin eri tasoista.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Pekka Suhonen
Kuvaus: Juha Rikka
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 20 min

 

FUNKIKSEN LIEKKI (1988)

Dokumentti 20-30 -lukujen funkiskulttuurista.

Ohjaus: Kaisa Blomstedt
Käsikirjoitus: Pekka Suhonen
Kuvaus: Juha Rikka
Leikkaus: Kristiina Schulgin
Apulaisohjaaja: Ville Suhonen
Tuotanto: Oy Filmikonttori Ltd / Pekka Konttori
Kesto: 40 min

 

VIIMEINEN KAUPUNGINOSA (1988)

SES:in dokumenttiprojektin elokuva Helsingin Ruoholahden tulevaisuudesta.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Ville Suhonen, Pekka Suhonen
Kuvaus: Juha Rikka
Tuotanto: Ville Suhonen
Kesto: 15 min

 

KAUPUNGIN AIKA (1987)

Suomen Kaupunkiliiton 75-vuotisjuhlaelokuva.

Ohjaus ja leikkaus: Ville Suhonen
Käsikirjoitus: Pekka Suhonen
Tuotanto: Suomen Kaupunkiliitto
Kesto: 18 min

 

DREAM MODE (1986)

Fiktio.

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Ville Suhonen
Tuotanto: Ville Suhonen
Kesto: 15 min

 

PARIS, BREAKFAST ELI KOHTALONMUOTOISIA TARINOITA (1985)

Fiktio.

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Ville Suhonen
Kuvaus: Juha Rikka
Tuotanto: Ville Suhonen
Kesto: 20 min

 

SUPER-8 -ELOKUVIA

Jazzia (1982)
Nainen mustaa taustaa vasten (1983)
Abin kuolema (1983)
Blues Boulevard (1984)
Sunnuntaikuvioita: Observation for Nothing (1984)
Franz ja Felice (1984)
Double (1985)
Pylväät (1985)
Elokuvat: sarjasta Unet ja elokuvat (1986)